Voetreflex

Geschiedenis

Vijfduizend jaar geleden was er al een vorm van drukpunt massage bekend in China, Egypte en bij de bevolkingsgroepen van Noord- en Zuid- Amerika. In deze eeuw is de reflexzonetherapie weer onder de aandacht gebracht door dr. William Fritzgerald en Eunice Ingham.

Wat is voetreflex therapie?

Voetreflex therapie is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones en reflexpunten op de voeten. Het uitgangspunt is: dat er zich zowel op de handen als op de voeten reflexzones bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Door het toepassen van deze therapievorm wordt het zelfherstellend vermogen (wat in ieder mens van nature aanwezig is) geactiveerd.

Wat doet voetreflextherapie?

Voetreflextherapie:

  • activeert het zelfherstellend vermogen van de mens
  • helpt de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen
  • creĆ«ert rust en ontspanning
  • stimuleert de bloedsomloop
  • bevordert de zuurstof voorziening
  • bevordert de afvoer van de in het lichaam aanwezige afvalstoffen.

Behandelwijze

Bij de voetreflexologie gaat het om het opsporen van blokkades die ontstaan zijn door spanningen, een tekort aan bepaalde stoffen of een verstoorde balans tussen lichaam en geest. Deze blokkades zijn voelbaar als kleine korreltjes (kristalvormingen) of gevoelige zenuwknopen onder de huid. Door die plekken te masseren wordt geprobeerd het evenwicht weer te herstellen. De behandeling gebeurt door mij via de handen en zonder gebruik van hulpmiddelen.