Ster therapie

Wat is STER-therapie?

Sinds 1987 is er een afgeleide vorm van voetreflexologie ontwikkeld die de STER-therapie wordt genoemd.

Dit is een nieuwe zachte vorm van voetreflexologie, ontwikkeld vanuit de idee, dat de voeten energie opnemen vanuit de aarde, die vervolgens via energiebanen ( meridianen) het hele lichaam bevoorraadt. In tegenstelling tot de voetreflextherapie waarbij soms stevige druk wordt uitgeoefend op de reflexzones en reflexpunten van de voet, wordt er bij de STER-therapie op de energiepunten zachte druk toegepast en mag de behandeling geen pijn doen.

S.T.E.R. staat voor: Stimuleren, Toevoegen, Energie en Reguleren.

Het gaat om het toevoegen van positieve energie, waardoor er een regulerende invloed ontstaat die een helende werking tot gevolg heeft. Positieve energie brengt alles weer in stroming en negatieve energie doet een flinke aanslag op je beschikbare energie. Als je je zorgen maakt of je hebt ergens angst voor, dan raak je snel uit balans en kunnen er blokkades ontstaan in je energetisch systeem. De STER-therapie probeert de geblokkeerde energie weer in stroming te brengen.

Wat doet de STER-therapie?

De essentie van de STER-therapie is het toevoegen van positieve energie aan plekken die een tekort aan energie hebben. Als de energie ergens geblokkeerd is, dan is het niet de behandelde die de prikkel of de reflex waarneemt zoals bij de ” gewone” voetreflexologie, maar de behandelaar.

Dit betekent dan, dat er ergens een energietekort zit in de energiebanen. Door nu zachtjes op deze punten te drukken, (waarbij geen pijn mag worden gevoeld) wordt positieve energie toegevoegd aan de punten die daar een tekort aan hebben.

Zo wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd en breng je de geblokkeerde energie weer in stroming.